© GVA

© GVA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Meubelwinkel Senam stopt en verkoopt enorme stock uit

Meubelwinkel Senam aan Nekkerspoel-station in Mechelen doet eind juli de deuren dicht. “Ons gebouw is afgeleefd en de sector biedt geen toekomst meer. We willen in schoonheid stoppen met de zaak die onze vader groot heeft gemaakt”, zeggen zaakvoerders Nadine en Dirk Segers.

Leo De Nijn

De meubelsector in Mechelen krijgt een nieuwe klap te verwerken. In april doet Artenova, in de Hendrik Consciencestraat, de deuren dicht. Nu gooien ook de zaakvoerders van één van de bekendste meubelzaken in de Dijlestad, ‘de Senam’, de handdoek in de ring.

Waarom nu stoppen? “Het betere meubel heeft afgedaan. De jeugd springt bij IKEA binnen en koopt zich om de vijf jaar een ander meubel. Dat moeten we niet onder stoelen of banken steken. De mentaliteit van de mensen is veranderd. De crisis houdt aan en ook ons gebouw heeft z’n beste tijd gekend."

Enorme stock

"We staan voor zware onderhoudskosten als we zouden verder gaan. We hebben nog een enorme stock: een 60-tal salons, meer dan 50 eetkamers, ruim 20 slaapkamers, tientallen relaxzetels en een klein verdieping met kleinmeubelen. We starten op 1 maart met de uitverkoop met kortingen van 20 tot 70 procent. Maar eind juli gaan we dicht”, luidt het.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio