© JB

"Moord voor beginners" boek van René Willockx

Toen René Willockx voor enkele jaren zijn zelfstandige job wegens 'rug kapot' niet mocht verderzetten, stortte hij zich op schilderen en het schrijven van politieverhalen. Hij stelt nu al zijn tweede boek voor, het derde en vierde boek zijn qua verhaallijn klaar.

Jan Boey

"Moord voor beginners" is in opvolging van "Stuyvesant en de Berkhoff samenzwering" eveneens te koop bij de Standaard Boekhandel. "Ja, ik heb altijd wel graag een pen in handen gehad. Eigenlijk begint mijn schrijversloopbaan met stukjes te schrijven voor het clubblad van onze Citroën Old timers club. Toen mijn bijdragen in het blad, reeds kleine politieverhalen die zich afspelen tegen een 'Willebroekse' achtergrond, te lang werden voor het clubblad, vatte ik het idee op die verhaallijn uit te werken tot een boek", legt René Willockx uit, zelf de trotse bezitter van een authentieke Citroën anno 1930.

In het eerste verhaal draait alles rond een teruggevonden filmpje uit WO II in een oldtimer. Het verhaal speelt zich af tegen een neo-nazistische achtergrond. Het tweede boek "Moord voor beginners" zuigt je mee in een wereld van geweld, moord en intriges. René Willockx speelt de politieonderzoeker in het boek. "Grappig is dat alle flikken die aan bod komen in mijn boeken namen dragen van sigarettenmerken: het hoofdpersonage heet Stuyvesant," Zo kan u bijvoorbeeld ook kennis maken met de hulpjes van Stuyvesant die Camel en Kent blijken te heten.De eerste twee boeken zijn voor 20,85 euro te koop bij de Standaard Boekhandel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners