Duizend kilometer fietsen tegen kanker

Foto: Margo Tilborghs

Duizend kilometer fietsen tegen kanker

Print
Kalmthout - Tijdens het Hemelvaartweekend, van donderdag 14 tot zondag 17 mei, zullen twee fietsploegen van ‘Izoi’ elk 1000 kilometer fietsen tegen kanker. Om deel te nemen, moet elke ploeg 5000 euro bijeen brengen voor de strijd tegen kanker.

Iedereen kent wel iemand die geconfronteerd wordt of gestorven is aan kanker. “Daarom is dit fietsevenement zo belangrijk”, zeggen de deelnemers. “Je moet het doorgaans niet ver gaan zoeken. Als we naar onze eigen familie, vriendenkring, werk of in vereniging kijken vinden we iemand die met deze ziekte geconfronteerd wordt. Daarom is er onder de fietsers een grote betrokkenheid bij de strijd tegen kanker. We zijn allemaal erg gemotiveerd om dit goede doel te ondersteunen.”

“Als we met duizenden zielsgenoten vele kilometers trappen tegen kanker, gedurende vier dagen, dan levert dat een mooie som geld. Het is dan ook een belangrijke bron van inkomsten geworden voor Kom op tegen Kanker. Ondertussen rijden jaarlijks meer dan 500 ploegen mee die elk 5000 euro bijeen brengen in de strijd tegen kanker.” 

De twee Izoi-ploegen willen samen 10.000 euro schenken aan het goede doel. Daarvoor organiseerden ze op zondag 22 februari om 17u een restaurantdag in feestzaal De Kievit. Meer dan 300 sympathisanten schreven zich in en steunden daarmee Kom op tegen kanker. Voor Izoi, Grieks voor ‘het leven’, is het al de zesde deelname aan deze 1000 kilometer van Kom op tegen kanker.

Deelnemen aan de restaurantdag kan via de Facebookpagina

Lees het hele verhaal in uw krant van woensdag, editie Noord.

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio