Video: zo kook je een ei binnenstebuiten

Video: zo kook je een ei binnenstebuiten

Print

Altijd wel te vinden voor een spectaculair keukentrucje? Dan is dit goochelkunstje zeker iets voor jou: het leert je namelijk om je ei binnenstebuiten te koken, ofwel: het eiwit binnenin de eierdooier te laten zitten.

Beginnen doe je door een zaklampje tegen je ei te houden, je ziet nu een feloranje kleur. Onthou die goed. Wikkel je ei daarna in plastic tape, zodat het volledige ei, op de boven en onderkant na helemaal bedekt is. Neem nu een panty en steek je ei daarin. Bind het ei aan beide kanten stevig vast. Je kan hiervoor een traditionele knoop gebruiken of een beetje tuindraad. Beiden werken, zolang het ei maar stevig vastzit in de panty.

Neem nu de panty aan beide kanten van het ei vast en begin stevig rond te zwieren met het ei doe dit enkele minuten en neem dan opnieuw je zaklamp erbij. De kleur van je ei zou nu veel donkerder moeten zijn dan in het begin. Als dat niet het geval is moet je nog langer zwieren met je ei in de panty. Eenmaal je ei donker is van kleur als je er met een zaklamp inschijnt, moet je het ei uit de panty halen en met de plastic tape er nog rond in een pot kokend water leggen. Hou je ei ongeveer 10 tot 15 minuten in de pot kokend water terwijl je het ei voortdurend blijft ronddraaien. Draai dan het vuur af en laat het ei nog een vijf minuten in de pot liggen. Neem het ei uit het warme water en leg het in een kom ijs. Nu kan het ei van zijn schil ontdaan worden. Als het trucje gelukt is zou je nu een geel ei moeten zien verschijnen dat, eenmaal je het doorsnijdt, het eiwit binnenin heeft zitten.

Nu in het nieuws