Zoon Vincent volgt vader op en schrijft zo geschiedenis

Foto: w&f

Zoon Vincent volgt vader op en schrijft zo geschiedenis

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Vincent Koch is de nieuwe koning van de Jonge Ruiters van de Nieuwe Gans. Dat is knap van de 18-jarige. Maar zondag besefte hij nog niet dat zijn prestatie in de geschiedenisboeken van het gansrijden terecht komt. Nooit deed iemand het Vincent voor : de titel afpakken van je eigen vader.

Zondag was het dubbel feest ten huize Koch. In de voormiddag werd uittredend koning Filip Koch uitgehaald op de boerderij aan de Monnikenhofstraat. Dat is een eer en traditie die geldt voor alle koningen. Wanneer ’s avonds de zoon des huizes thuiskwam met de kroon en de mantel die in de voormiddag nog toebehoorde aan de vader, was er opnieuw feest.

Historisch, want dit gebeurde nog nooit in de 67-jarige geschiedenis van de Nieuwe Gans. Uit de historiek van de andere  verenigingen blijkt dat ook daar nog nooit een zoon zijn vader opvolgde.  We spreken dan over een geschiedenis van meer dan negentig jaar. Vincent Koch schreef zondag op het Solft met zijn finale ruk aan de ganzenkop duidelijk  geschiedenis.

Lees het volledige artikel woensdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio