Eén speeldag schorsing voor Remen (Dessel), Vergerolle (Bergen) en Tuteleers (RC Mechelen)

Jean Cristophe Vergerolle Foto: Dick Demey

Eén speeldag schorsing voor Remen (Dessel), Vergerolle (Bergen) en Tuteleers (RC Mechelen)

Print
De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag besloten om Jean-Christophe Vergerolle (Bergen), Kurt Remen (Dessel) en Bert Tuteleers (Racing Mechelen) te schorsen voor één speeldag. Dat is het gevolg van de rode kaarten die ze afgelopen weekend kregen op de 26e speeldag in tweede klasse.

Vergerolle kreeg rood in de wedstrijd tegen Excelsior Virton (4-0), Remen tegen White Star Brussel (2-1) en Tuteleers tegen Patro Eisden (1-3). Alle drie moesten ze naar de kant nadat ze met een fout een tegenstrever een rechtstreekse doelkans ontnamen. Vergerolle mist de komende wedstrijd van Bergen, op zondag 1 maart op het veld van Woluwe-Zaventem. Dessel moet het vrijdag 27 februari op het veld van Patro Eisden zonder Kurt Remen stellen. Voor Tuteleers maakt de schorsing wellicht niet zoveel uit. De spelersgroep van Racing is immers in staking zolang de spelerslonen niet uitbetaald worden.

Roeselare-speler Kjetil Borry ontsnapte aan een schorsing. Ook hij moest afgelopen weekend, op verplaatsing bij Oud-Heverlee Leuven (4-0), met rood naar de kant. "voor het ontnemen van een doelkans aan een tegenstrever", maar in zijn geval vond het bondsparket de uitsluiting voldoende.

MEER VOETBALNIEUWS