© Jef Wijckmans

Voormalig leraar wil vliegtuigbouwer worden

De ruimte achteraan de woning van Koen Van de Kerckhove in de Jeroen Boschlaan is omgebouwd tot een vliegtuigatelier. Tweeënhalf jaar nadat hij voor de klas stond, hoopt Koen van zijn passie zijn beroep te kunnen maken.

Negenenveertig jaar geleden zag Koen Van de Kerckhove het levenslicht in het Oost Vlaamse Adegem. Omdat hij in Kontich zijn vrouw leerde kennen, verhuisde hij zowat twintig jaar geleden naar buurgemeente Reet (Rumst). Na zijn beroepsopleiding mechanica werd hij leraar ondermeer aan de technische school VTI in Kontich.

“Maar het stoorde me dat ik niet steeds de steun van de directie genoot. Ik had geluk en was financieel niet echt afhankelijk van mijn job en besloot in 2013 dan ook mijn job als leraar op te geven.”

Zo kreeg hij ruim de tijd om zich volop op zijn hobby te storten. Hij bouwde een website uit over vliegtuigen en vliegtuigjes. Vooral kleine en uitzonderlijke toestellen schenkt hij aandacht. Het werd een passie die hem ondertussen ertoe aanzette om zelf een vliegtuigje te bouwen.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio