Italiaanse politie doorzoekt huizen van ‘bunga bunga’-meisjes

Silvio Berlusconi Foto: EPA

Italiaanse politie doorzoekt huizen van ‘bunga bunga’-meisjes

Print

De Italiaanse politie heeft dinsdag een reeks huiszoekingen uitgevoerd in woningen van vrouwen die aanwezig waren op de beruchte ‘bunga bunga’-feestjes van oud-premier Silvio Berlusconi. Het gerecht wil te weten komen of er tijdens het proces tegen Berlusconi hierover getuigen werden beïnvloed.

Berlusconi was vorig jaar nochtans vrijgesproken tijdens het proces, waarbij hij werd vervolgd voor het betalen van seks met minderjarigen. De rechter liet de oud-premier gaan nadat hij oordeelde dat Berlusconi er niet van op de hoogte was dat Karima el-Mahroug, beter bekend als ‘Ruby’, nog geen 18 was op het moment dat Berlusconi seks met haar had.

Tijdens het proces kwamen echter ook verdenkingen aan het licht dat andere vrouwen die op die beruchte feesten een rol speelden, onder druk waren gezet om hun verklaringen aan te passen. Berlusconi, zijn advocaten en Ruby worden er nu van verdacht die druk te hebben uitgeoefend. Het was dan ook in dit kader dat de huiszoekingen dinsdagmiddag plaatsvonden. ‘Zowel de huizen van een aantal vrouwen die aanwezig waren op de ‘bunga bunga’-feestjes als die van de advocaat van Ruby werden onderzocht’, zo heeft Edmondo Bruti Liberati, openbaar aanklager in Milaan, dinsdag verklaard.

Eerder deze maand oordeelde de rechter overigens nog dat Berlusconi 45 dagen eerder mag stoppen met zijn taakstraf in een verpleeghuis bij Milaan, na een verzoek van zijn advocaten. Berlusconi werd in 2013 tot die taakstraf veroordeeld in een zaak van belastingontduiking met zijn bedrijf Mediaset, ter vervanging van een gevangenisstraf van vier jaar.

De oud-premier moest elke week zeker vier uur in het verpleeghuis werken. De openbaar aanklager reageerde woedend op de zogenoemde ‘gunst’ aan Berlusconi.

Nu in het nieuws