Stoelendans bij Antwerp: Decuyper wil huidige top buiten

Patrick Decuyper Foto: Marc Herremans

Stoelendans bij Antwerp: Decuyper wil huidige top buiten

Print
Oud-voorzitter Eddy Wauters maakt mogelijk een onverwachte terugkeer bij Royal Antwerp FC. Wauters zou enkele investeerders hebben overtuigd om de club uit de nood te helpen. Zelf zou hij, door zijn rol als tussenpersoon, een terugkeer kunnen maken in het bestuur van Antwerp, dat meldt ATV.

Een investeerdersgroep rond ondernemer Patrick Decuyper (ex-directeur Zulte Waregem) zou Antwerp uit de schulden willen helpen. De groep zou, dankzij bemiddeling van oud-voorzitter Wauters, schoon schip willen maken bij The Great Old.

Zo viseert De Cuyper de huidige topmannen Gunther Hofmans, Jos Verhaegen en Jan Michel. Het trio zou moeten wijken bij Antwerp. Wauters zou dan weer richting ingang kunnen begeven. Hij ziet zichzelf wel enkel in een ceremoniële rol de draad bij Antwerp weer oppakken, bijvoorbeeld als erevoorzitter. Bestuurslid Luc Van Thillo zou wel mogen blijven, hij voert dan ook de gesprekken met de investeerders. 'Het is belangrijk voor de toekomst van de club dat er een akkoord gevonden is. Iedereen weet dat het moeilijk is om in tweede klasse te overleven, maar er valt hier wel een mooi project van te maken', vertelt Van Thillo.

Akkoord onder voorwaarden

Of de groep de 5,2 miljoen euro zal terugbetalen aan Wauters (het bedrag dat Antwerp nog verschuldigd is aan zijn ex-voorzitter) is nog niet duidelijk. 'Ze hebben me destijds buitengezet en ik vrees dat ze nooit iets zullen betalen. Ik heb met deze deal dan ook niets te verliezen', zegt Wauters. Indien er een akkoord komt zou het er bovendien een worden met opschortende voorwaarden. Zo moet de licentiecommissie groen licht geven vooraleer er iets kan besproken worden. De groep moet ook met Antwerp zelf onderhandelen.

'Het klopt dat er een akkoord is, onder opschortende voorwaarden, zoals het behalen van een licentie', klinkt het bij Wauters. 'Patrick Decuyper heeft me onlangs benaderd en heeft me gevraagd om mee in het project te stappen. Ik heb Decuyper twee keer gezien. Wat mijn eventuele functie wordt bij Antwerp, dat weet ik nog niet. Dat moeten we nog bespreken met de andere investeerders.'

 

 

Meer voetbalnieuws