Nieuwe winkel Gezhondtijd richt zich op gezonde levensstijl honden

Hanne Essers in de winkel met haar eigen honden Bertha en Renae. Foto: SVER

Nieuwe winkel Gezhondtijd richt zich op gezonde levensstijl honden

Print
Mol - Hondeneigenaars kunnen voortaan voor voeding, advies en accessoires terecht bij Gezhondtijd, de nieuwe winkel in de Ambachtsstraat. Zaakvoerster Hanne Essers (31) verkoopt er alleen natuurlijke producten en volgt elke hond persoonlijk op.

De naam van de nieuwe winkel recht tegenover de brandweerkazerne, Gezhondtijd, dekt meteen de lading. U vindt er alleen gezonde producten voor uw hond, zonder toegevoegde suikers, kleurstoffen of bewaarmiddelen. “Honden zijn meestal niet allergisch voor bepaalde vleessoorten, maar wel voor de toegevoegde chemische producten die in voeding worden verwerkt”, vertelt zaakvoerster Hanne Essers, die ook hondentrimmer is, een diploma hondeninstructeur op zak heeft en studeert voor dierenartsassistente. “Dat is de reden waarom ik deze winkel wilde beginnen, om de mensen het juiste advies en de correcte begeleiding te kunnen geven. De meeste allergieën kunnen voorkomen en verholpen worden door over te stappen op natuurlijke voeding.”

 “Ik vind het bijvoorbeeld ook jammer dat er zo veel honden zijn met overgewicht. Daarom kocht ik een professionele weegschaal”, zegt ze. “Elke hond krijgt hier een eigen fiche zodat het gewicht telkens gecontroleerd kan worden. Zo halen we de beste resultaten, we kunnen na elk winkelbezoek het voedingsschema bijsturen. Ik verkoop ook anti-schrokkommen, voor de gulzige eters. En gezonde snacks, zowel om te knabbelen als te belonen tijdens de training.”

Naast voeding vindt u bij Gezhondtijd ook een heleboel benodigdheden zoals kussens, nagelscharen en tekentangen. “Ik wil alleen degelijke producten verkopen. De kammen bijvoorbeeld zijn van professionele kwaliteit”, zegt de zaakvoerster nog. “Daarbij geef ik ook advies over hoe de klant de kammen moet gebruiken. Wie zijn hond meebrengt, kan ik meteen helpen. Datzelfde geldt voor het knippen van de nagels. Wie dat niet zelf durft, is met zijn hond welkom in de winkel.”

Verder valt op dat de attributen vooral gericht zijn op trainingen. “Let op, alleen op positieve trainingen. Met clickers en speurlijnen, want stropkettingen verkoop ik bijvoorbeeld niet.”

Gezhondtijd is open op woensdag van 18 tot 20.30u, op zaterdag van 10 tot 12u en van 12.45 tot 16.30u en verder op afspraak.

www.gezhondtijd.be 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio