Brecel vernedert vijftiende reekshoofd op Welsh Open en haalt hoogste break

Foto: JEFFREY GAENS

Brecel vernedert vijftiende reekshoofd op Welsh Open en haalt hoogste break

Print

Luca Brecel (WR 66) elimineerde dinsdagmiddag reekshoofd nummer 15 Robert Milkins op het Welsh Open, één van de toptornooien op het professionele circuit.

Brecel (WS 66), die het voorbije weekend in de kwalificaties van het China Open nog met 5-1 verloor van Ronnie O’Sullivan, kwam in het eerste frame 53-9 achter. Het nummer één van ons land had een snooker nodig om het frame nog te winnen, iets waar hij in slaagde en met de kleuren de 1-0 op het bord zette. Ook in het tweede frame, waar beide spelers echt geen open kans kregen, bleek Brecel de beste.

Met een 53 break in frame drie werd het 3-0. Milkins, dit seizoen nog halvefinalist tijdens het International Championship, nam in het vierde frame een 36-0 voorsprong maar Brecel reageerde met een 56 break voor een 4-0 overwinning.

Ook de Chinees Tian Pengfei, die Tom Ford klopte met 4-2, kon weinig inbrengen tegen 'the Belgian Bullet'. Hij liep via twee zestigers uit tot 3-0 en speelde bij een 3-1-stand de tafel in één keer leeg met een 140-break. Dat is de hoogste break in Brecels profcarrière en voorlopig de hoogste serie op het toernooi.

Meer sportnieuws