© BELGA

Duarte (Club Brugge) twee speeldagen geschorst voor slag

Club Brugge-verdediger Oscar Duarte heeft dinsdag van de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een schorsing van twee wedstrijden effectief en een boete van 800 euro gekregen voor zijn uitsluiting in de Bekerwedstrijd tegen Cercle. Daardoor mist Club Brugge de Costa Ricaanse verdediger in de komende twee competitiewedstrijden: op het veld van AA Gent en thuis tegen Moeskroen-Péruwelz.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Vrijdag had het bondsparket Duarte een schorsingsvoorstel van twee speeldagen en 600 euro boete voorgelegd, maar club en speler besloten daarmee niet akkoord te gaan. Tegen de uitspraak van de Geschillencommissie kan Duarte nog in beroep gaan.

Het was in de terugwedstrijd van de halve finales in de Beker van België dat Duarte vorige week een slag uitdeelde aan Cercle-speler Karel Van Roose. De rode kaart was het gevolg. De Geschillencommissie besloot hem dinsdag voor twee speeldagen te schorsen. 'Deels omdat Duarte al sinds 2013 drie andere disciplinaire veroordelingen opliep in ons land', aldus het besluit van de commissie.

Uitstel voor Diagne

Ook Westerlo-spits Mbaye Diagne moest dinsdagmiddag voor de Geschillencommissie verschijnen, maar de Senegalees deed dat niet. Daar had hij echter een goede reden voor, en dus werd de zitting en bijhorende uitspraak uitgesteld naar 24 februari.

Diagne moest voor de Geschillencommissie verschijnen na een vervolging door Reviewcommissie, op basis van televisiebeelden. Hij deelde in de competitiewedstrijd van 7 februari bij AA Gent (4-0 verlies) een elleboogstoot uit aan tegenstander Rami Gershon. Scheidsrechter Nicolas Laforge merkte de fase niet op.

Diagne moest dinsdagnamiddag zijn mogelijke straf krijgen, maar ontloopt die voorlopig. Zijn raadsman legde de Geschillencommissie een document voor waaruit bleek dat Diagne op dit moment in Italië zit. De Senegalees moet er blijkbaar een document van goed gedrag en zeden zien te bemachtigen voor zijn verblijfsvergunning in ons land. Diagne wordt sinds januari door de Italiaanse club Juventus aan Westerlo uitgeleend.

Vazquez terug in Brugse kern voor match in Aalborg

© Photo News

Afgelopen weekend moest Victor Vazquez nog verstek geven voor de competitiewedstrijd van Club Brugge tegen Lokeren omwille van een nieuw kwaaltje aan zijn knie. Maar nu lijkt de Spanjaard weer speelklaar. De middenvelder zit weer in de Brugse selectie voor de Europese wedstrijd in Aalborg.

Doordat nieuwkomers Stefano Denswil (Ajax) en Claudemir (Kopenhagen) al in Europa aantraden met hun vorige club, mogen zij niet spelen in Denemarken. Jongeren Dario van den Buijs en Yannick Reuten zijn wel van de partij.

Doelmannen: Mathew Ryan, Sokratis Dioudis, Vladan Kujovic

Verdedigers: Davy De fauw, Thomas Meunier, Oscar Duarte, Brandon Mechele, Laurens De Bock, Boli Bolingoli

Middenvelders: Timmy Simons, Francisco Silva, Victor Vazquez, Felipe Gedoz, Ruud Vormer, Dario van den Buijs, Yannick Reuten

Aanvallers: Lior Refaelov, Tom De Sutter, Nikola Storm, Tuur Dierckx, Obbi Oulare

Meer voetbalnieuws