Éric Abidal gaat bij Olympiacos aan de slag als marketing- en sponsoringmanager

Foto: AFP

Éric Abidal gaat bij Olympiacos aan de slag als marketing- en sponsoringmanager

Print

De voormalige Franse voetballer Éric Abidal wordt bij het Griekse Olympiacos, de club waarvoor hij het laatst aantrad, marketing- en sponsoringmanager. De voormalige international legde een voorstel van FC Barcelona naast zich neer. Dat verklaart hij in het magazine France Football, dat woensdag verschijnt.

De 35-jarige Abidal, die halfweg december een punt zette achter zijn carrière als voetballer, gaat niet fulltime aan de slag bij Olympiacos. Naast marketing en sponsoring zal Abidal zich bezighouden met onder meer de ploegstages. De Fransman kreeg ook een aanbod van FC Barcelona, waarvoor hij van 2007 tot 2013 in actie kwam. ‘Barça stelde me voor de verbindingspersoon tussen het bestuur en de spelers te worden, maar ik zag het nut van die functie niet in’, stelde hij.

Bij FC Barcelona werd Abidal in Spanje viermaal kampioen (2009, 2010, 2011, 2013). Verder won hij twee Champions League-trofeeën (2009, 2011) met de Catalanen. In 2011 werd bij Abidal een levertumor vastgesteld, het jaar nadien onderging hij een levertransplantatie. Na zijn genezing speelde hij nog even voor AS Monaco, de club waar het allemaal begon voor de Fransman, alvorens zijn carrière te beëindigen bij Olympiacos.

Meer sportnieuws