Postbode zit vast met hand in brievenbus

Foto: Archief

Postbode zit vast met hand in brievenbus

Print
Geetbets - Een postbode is maandag met zijn hand klem te komen zitten in een brievenbus in Geetbets. De brandweer kwam zelfs ter plaatse om hem te bevrijden, maar een behulpzame buurman had het probleempje toen al opgelost.

De brandweer van Sint-Truiden werd om 11.45 uur opgeroepen voor een snelle interventie in de Orsmaalstraat in Grazen (Geetbets). Een postbode zat met zijn hand gekneld in een brievenbus De man had per vergissing een reclamefolder in een brievenbus gepost.

De bewoner had eerder al een opmerking gemaakt dat op zijn bus een sticker hing dat hij geen reclame wou. De postbode wou kost wat kost nieuwe heisa voorkomen en stak zijn hand door de gleuf van de bus om de folder er terug uit te nemen. Helaas kreeg hij zijn hand niet meer los.

Gelukkig zag de overbuur dat de postbode in de problemen zat en bood hij spontaan zijn hulp aan. Nog voor de brandweer ter plaatse was, had de buurman een pot bruine zeep gehaald en de hand van de postbode ingesmeerd. De postbode kon ze voorzichtig terugtrekken. De (Aldi-)folder is helaas in de brievenbus blijven zitten.

MEEST RECENT