© GvA

Prijkt uw creatie straks op de tram?

Creatieve Antwerpenaars kunnen de komende maand hun ei kwijt in een ludieke wedstrijd van De Lijn. In het kader van een reeks festiviteiten onder de naam Tramstad, loopt de wedstrijd Jouw ontwerp op onze tram.

Veertig jaar metro in Antwerpen en binnenkort de eerste rit op de gloednieuwe tramlijn 8. Redenen genoeg voor De Lijn om onder de noemer Tramstad, van 11 tot 18 april, een heuse feestweek te organiseren. Naar aanloop van die week zal een speciale tram de stad doorkruisen om het evenement extra in de verf te zetten.

Die is voorlopig nog helemaal kaal. Een ontwerpwedstrijd moet daarin verandering brengen. “We roepen alle creatievelingen in Antwerpen op om een ontwerp in te sturen”, vertelt Eva De Wolf, woordvoerster bij De Lijn Antwerpen. “Iedereen, jong of oud, kan een idee rond het thema Tramstad binnenbrengen. Deelnemers moeten zeker geen kunstenaar zijn. Al mogen kunstenaars natuurlijk ook meedoen”, lacht De Wolf.

Illustraties, tekeningen, foto’s of poëzie: het mag allemaal. Er zijn slechts twee voorwaarden. Het ontwerp moet de tien Antwerpse lijnkleuren en de nieuwe slogan Neem de TRAM, krijg de STAD bevatten.

Een professionele jury zal uiteindelijk uit alle inzendingen een winnaar kiezen. Twee weken lang zal het ontwerp levensgroot te bewonderen zijn in de stad.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio