Werken aan Liefkenshoektunnel hervat na arbeidsongeval

Foto: BFM

Werken aan Liefkenshoektunnel hervat na arbeidsongeval

Print

Op de Antwerpse ring (R2) worden in de omgeving van de Liefkenshoektunnel tijdens de nacht van dinsdag op woensdag de werkzaamheden hervat die moesten stopgezet worden door een zwaar arbeidsongeval met een hoogtewerker twee weken geleden. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Er zullen twee seinbruggen geplaatst worden tussen de Tijsmanstunnel en de A12 in de richting van de A12. Zowel het verkeer komende van de R2 als dat komende van de Noorderlaan naar de A12, zal tussen 20 en 6 uur worden omgeleid via de op- en afrit Stabroek.

In de nacht van vrijdag op zaterdag worden er nog eens twee seinbruggen geplaatst, ditmaal aan het tolplein van de Liefkenshoektunnel en tussen de Liefkenshoek- en Tijsmanstunnel. Het verkeer op de R2 zal dan in beide richtingen over één versmalde rijstrook geleid worden.

Seinbruggen

Ook de komende maanden zullen nog enkele bijkomende seinbruggen geplaatst worden en zal de oude signalisatie verwijderd worden. Op de nieuwe seinbruggen komen vervolgens dynamische informatieborden die toelaten de passerende weggebruikers in te lichten en het verkeer beter te sturen.

De werkzaamheden moesten in de nacht van 4 op 5 februari gestaakt worden nadat een hoogtewerker een hoogspanningslijn geraakt had. Een arbeider raakte gewond en de site van de Liefkenshoektunnel moest de hele nacht afgesloten worden voor herstellings- en beveiligingswerken.

Nu in het nieuws