Erika van Tielen: “Ik voelde me niet goed meer bij de VRT”

Foto: FRANK ABBELOOS

Erika van Tielen: “Ik voelde me niet goed meer bij de VRT”

Print

RTV, de regionale tv-zender voor de Kempen en Mechelen, gaat zijn programmering vanaf volgende maand grondig vernieuwen. Een onderdeel daarvan is dat drie bekende gezichten werden aangetrokken: Erika Van Tielen wordt één of twee keer per week nieuwsanker, Maarten Cox gaat in het weekend ‘Living Plus’ presenteren en Stefan Ackermans zal tijdens de week afwisselen met Amaryllis Temmerman als gezicht van ‘Studio Plus’.

Ze werkte voor Ketnet, VTM, Qmusic, TV Limburg, MTV, Studio Brussel en Eén. In mei 2013 trok ze de deur van de openbare omroep achter zich dicht. “Ik voelde me er niet goed meer en heb ervoor gekozen om als zelfstandige mijn eigen pad te kiezen. Misschien was dat achteraf bekeken geen slechte beslissing, want ‘Vlaanderen Vakantieland’ wordt nu ook opgedoekt.”

Iemand die opstapt bij de VRT om als freelancer een eigen toekomst uit te bouwen is vrij uitzonderlijk. Het heeft ook even geduurd voordat Erika Van Tielen opnieuw aanvragen kreeg uit de media. “Ik heb eerst gezocht naar een halftijdse job, maar dat lukte niet. RTV heeft me uiteindelijk zelf gebeld. Ik heb een screentest gedaan en ze zijn met mij in zee gegaan. Nieuwsanker zijn is nieuw voor mij. Ik zie het als een uitdaging, al ben ik er nogal gerust in: ik heb een gezonde interesse in de actualiteit. Ik woon dan wel in Schilde, net buiten het zendgebied van RTV, maar zal me wel snel inwerken in hetgeen er in de regio Kempen-Mechelen speelt.”

MEEST RECENT