Valse bommelder justitiepaleis blijft in de cel

Foto: jvdp

Valse bommelder justitiepaleis blijft in de cel

Print
Antwerpen -

De 44-jarige man uit Retie die verantwoordelijk is voor de valse bommelding op het nieuw justitiepaleis in Antwerpen vorige week donderdag, blijft in de cel. Hij zal psychiatrisch onderzocht worden.

Het justitiepaleis op de Bolivarplaats werd vorige donderdagochtend ontruimd na een bommelding. Pas twee uur later, na een grondige sweeping, werd het gebouw weer vrijgegeven.

Het Antwerpse parket kon de dader donderdagavond nog opsporen. De valse bommelder, een 44-jarige man uit Retie, werd gearresteerd. De onderzoeksrechter besloot vrijdagnamiddag om de man aan te houden op verdenking van een valse melding. Dinsdag verscheen hij voor de raadkamer en die bevestigde zijn aanhouding. De man blijft nu nog zeker een maand in de cel. Er werd een psychiater aangesteld om zijn geestestoestand te onderzoeken.

De man heeft spijt van zijn ondoordachte beslissing. “Hij wilde op die manier een uitstel verkrijgen in een rechtszaak”, zegt zijn advocaat Kris Luyckx.

De Kempenaar gaat niet in beroep tegen de bevestiging van zijn aanhouding. Hij riskeert een celstraf van drie maanden tot maximum twee jaar.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio