Baggerbedrijf DEME haalt megacontracten binnen

Foto: JVDP

Baggerbedrijf DEME haalt megacontracten binnen

Print
Zwijndrecht -

Baggeraar DEME heeft dit jaar al voor 1,6 miljard euro aan nieuwe contracten binnengehaald, zo meldt het bedrijf.

Het belangrijkste contract komt uit Singapore. Vorige week haalde het bedrijf via een joint venture een project binnen voor de bouw van 8,6 kilometer kaaimuur, het opspuiten van ongeveer 300 hectaren nieuw land en het baggeren van de vaargeulen.

Voorts haalde de Duitse dochter Nordsee, eveneens in joint venture, een onderhoudscontract binnen op de Weser, om de toegankelijkheid tot onder meer de haven van Bremerhaven te verzekeren.

Op het Franse eiland Réunion, zal SDI (Société de Dragage International) met partners verdiepings- en uitbreidingswerken uitvoeren in de haven van Port Est. Ook in Réunion haalde dochter SDI het contract binnen (joint venture) voor voorbereidings- en funderingswerken voor een dijk.

In India mag de Indiase dochter International Seaport Dredging (ISD) twee nieuwe contracten uitvoeren: het gaat om opspuitwerken in de haven van Kakinada en bagger- en landaanwinningswerken voor een nieuwe containerterminal nabij Mumbai.

In Nigeria tot slot, is er een order voor landwinning in Lagos en een voor bagger- en landaanwinningswerken, eveneens in Lagos. Ook mag CTOW, waarvan DEME hoofdaandeelhouder is, de havensleepdiensten uitvoeren in de haven van Onne.

DEME is een dochterbedrijf van bouwonderneming CFE, die voor zowat 60 procent in handen is van de Antwerpse holding Ackermans & van Haaren (AvH).

Nu in het nieuws