Identiteit van vermoorde vrouw in Aalst is bekend

Print
Aalst - Het slachtoffer dat dinsdagmorgen dood aangetroffen werd in Aalst, is een 38-jarige vrouw uit Erpe-Mere. Dat bevestigt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Ze werd zo goed als zeker met geweld om het leven gebracht.

Het lichaam van de vrouw werd gevonden in de De Vilanderstraat. Twee carnavalisten vonden het slachtoffer omstreeks 8.30 uur aan een garagebox en verwittigden de hulpdiensten. De vrouw kwam "met zekerheid op een gewelddadige wijze om het leven kwam", zegt parketwoordvoerster Caroline Jonckers. Over de precieze omstandigheden van het overlijden worden geen details gegeven.

Woensdagmorgen wordt een autopsie uitgevoerd om meer duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak.

Het is nog te vroeg om te melden of er een verdachte in beeld is, zei het parket eerder op de dag al. De speurders willen via camerabeelden nagaan hoe de vrouw in de De Vilanderstraat terechtkwam. De plaats waar het lichaam werd aangetroffen ligt buiten de feestzone, zegt de Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese.

“Volgens de eerste gegevens lijkt de zaak niet carnavalsgerelateerd te zijn. De enige link is dat twee personen die van het carnaval kwamen, het lichaam hebben ontdekt.”

De carnavalsactiviteiten in Aalst kunnen dinsdag gewoon plaatsvinden, meldt de burgemeester.

 

Nu in het nieuws