Jacques Vermeire: ‘Blij dat kinderen Eva opnieuw meer zien’

Jacques Vermeire heeft een moeilijk jaar achter de rug. Negen maanden geleden nam hij afscheid van zijn vriendin Muriel, die de strijd tegen borstkanker verloor. Maar intussen vindt hij troost bij zijn nieuw samengesteld gezin, compleet met Muriels zoon Maxim.

kidr

Het verlies van Muriel heeft diepe sporen achtergelaten bij Vlaanderens bekendste komiek. ‘Het is hard, nog altijd, maar op zware momenten is werken altijd mijn wapen geweest. Een komiek moet vrolijk zijn’, klinkt het in Story. Jacques nam de draad dus snel weer op en trekt weer volle zalen met zijn show ‘Veel vijven en zessen’. Hij heeft er zelfs een zoon bijgekregen: Muriels zoon Maxim (22). ‘Ik heb aan Muriel gezegd dat haar kinderen bij mij konden blijven. Haar dochter is bij haar vader ingetrokken, maar Maxim blijft bij ons. De kinderen schieten onderling goed met elkaar op. Julie en Maxime (Jacques’ kinderen uit zijn huwelijk met Eva Pauwels, red.) zijn nu zestien en vijftien, ze kunnen dus alleen thuis blijven. Maar ik ben toch gerust als de grote broer erbij is.’

Ook met zijn ex Eva Pauwels heeft de acteur inmiddels weer een goed contact. ‘Ik hou goede herinneringen over aan dat huwelijk. Ik ben blij dat ze van haar drankverslaving af is. De kinderen zien haar nu opnieuw meer: daar kan ik alleen maar blij om zijn’, vat Vermeire het samen.

Nu in het nieuws