Meisje (13) naar instelling omdat ze haar papa niet wil zien

Print

De jeugdkamer van het Gentse hof van beroep plaatst een 13-jarig meisje uit Veurne in een instelling omdat ze niet bij haar vader op bezoek wil. Een opmerkelijke maatregel waarmee het gerecht hoopt te achterhalen waaróm de tiener weigert. Dat bericht Het Laatste Nieuws dinsdag.

De vechtscheiding tussen de ouders van het meisje duurt nu al vier jaar. Vanaf dag één weigert het kind contact met haar papa, volgens de moeder omdat er nooit een emotionele band was tussen de twee. De vader startte echter een procedure bij de jeugdrechtbank en er werden meer dan honderd ontmoetingen georganiseerd op een neutrale plaats, maar de tiener keert hem telkens de rug toe en zwijgt. Volgens de vader is zij “op ziekelijke wijze” opgestookt door haar moeder en oma langs moederszijde.

Het gerecht grijpt nu in. Het meisje wordt volgende week woensdag bij haar mama weggehaald, desnoods manu militari. “Een traumatiserende en onverantwoorde beslissing”, zegt de moeder, die aankondigt zich met alle middelen te zullen verzetten.

Nu in het nieuws