Slag toegebracht voor terreurgroep Boko Haram

Kameroeners komen op straat tegen Boko Haram Foto: AP

Slag toegebracht voor terreurgroep Boko Haram

Print

Vijf Kameroense soldaten zijn maandag om het leven gekomen in Kameroen bij een reeks gevechten met de terroristische groepering Boko Haram. Ook 86 leden van Boko Haram kwamen om. De gevechten vonden maandag plaats in de buurt van Waza, in de regio Extrême-Nord, zegt kolonel Didier Badjeck, de communicatieverantwoordelijke van het ministerie van Defensie.

Het Kameroense leger deelde maandag ook mee dat ‘meer dan duizend’ leden van Boko Haram momenteel in de gevangenis verblijven in Maroua, de hoofdplaats van Extrême-Nord. ‘Ze zijn allemaal gevangengenomen tijdens onze operaties’, zei kolonel Joseph Nouma, bevelhebber van operatie ‘Alpha’, tegen de terreurgroep in de regio.

Nouma zei dat de gevangenen zich zullen moeten verantwoorden voor het gerecht. Een andere (anonieme) legerverantwoordelijke zei dat het aantal gevangenen in Maroua ‘toegenomen is sinds begin dit jaar’.

Ondanks de inzet van Kameroense en Tsjadische troepen sinds midden januari aan de grens met Nigeria blijft de situatie erg gespannen in het noorden van Kameroen. De troepen moeten verhinderen dat leden van Boko Haram de grens oversteken.

Nu in het nieuws