Oproep NMBS-topman tot meer discipline bij personeel loont

Foto: BELGA

Oproep NMBS-topman tot meer discipline bij personeel loont

Print

Het aantal treinen dat te laat vertrekt, is fors gedaald, blijkt uit cijfers van de NMBS. De oproep van topman Jo Cornu een jaar geleden aan zijn personeel om treinen stipter te laten vertrekken, werpt dus vruchten af. Dat bericht De Tijd dinsdag.

88,2 procent van de treinen reed vorig jaar op tijd, liet de spoornetbeheerder Infrabel vorige maand weten. Dat is beter dan de 85,6 procent in 2013. Op tijd betekent in spoorwegjargon: met maximaal 6 minuten vertraging.

Volgens de NMBS, die in 36 procent van de gevallen verantwoordelijk is voor de vertragingen op het spoor, is die verbetering in de eerste plaats te danken aan het feit dat het NMBS-personeel er vorig jaar in slaagde de treinen sneller te laten vertrekken. Eind 2013 vertrok bijna een op de drie treinen (30%) met 1 minuut vertraging, 10 procent vertrok zelfs meer dan 3 minuten te laat.

De NMBS zegt dat het aantal treinen dat met 1 minuut vertraging vertrekt in 2014 met bijna een derde gedaald is (naar 21,7%), evenals het aantal treinen met meer dan 3 minuten vertraging (naar 6,8%).

Nu in het nieuws