Auto's rijden over fietsostrade en bouwgrond om stops te ontwijken

Print

Een dame vergiste zich aan een van de stops en reed de fietsostrade op. Foto: Sven Van Haezendonck

Mechelen / Sint-Katelijne-Waver - De proefopstelling met stops en eenrichtingsstraten in de wijk Nekkerspoel in Mechelen is maandag van start gegaan. De voorspelde chaos bleef voorlopig uit. Al sakkerden veel bestuurders wel dat ze moesten omrijden. Onwetende of boze bestuurders doken met hun auto echt overal op om de stops te ontwijken. Zelfs op de fietsostrade en over een stuk bouwgrond.

Sluipverkeer weren en de leefbaarheid in een wijk met 7.500 bewoners verhogen. Dat is de inzet van de proefopstelling die in principe tot eind mei in Nekkerspoel loopt. Het meest ingrijpend is de afsluiting van drie spoorwegbruggen aan de grens met Mechelen-Noord en de invoering van een stukje eenrichtingsverkeer in de Grote Nieuwedijkstraat, op de grens met Sint-Katelijne-Waver.    

Nog volop werken

Maandagmorgen waren trouwens niet alle aangekondigde maatregelen meteen van kracht. Zo waren vooraan in de Grote Nieuwedijkstraat de parkeerplaatsen nog in gebruik. Op het kruispunt met de Boerenkrijgstraat moesten arbeiders de bussluis nog aanleggen en de markering aanbrengen om de verboden richting duidelijk aan te geven

Met wagen over bouwgrond

Misnoegde bestuurders gooiden aan de spoorwegbruggen in de Kleine Nieuwedijk- en de Jan Bolstraat afsluitingen gewoon aan de kant. In die laatste baanden ze zich zelfs gewoon een weg over een braakliggend stuk grond op de hoek met de Bakelaarstraat om toch door te kunnen rijden.

Met auto over fietsostrade

Motorrijders van de lokale politie waren er met eigen ogen getuige van hoe een dame uit de buurt met haar autootje over de fietsostrade van de Caputsteen- naar de Kleine Nieuwedijkstraat reed. De vrouw was zich van geen kwaad bewust.  

Lees de reportage dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio