Selah Sue schrijft lied over haar rol als stiefmoeder

Print

Selah Sue Foto: Maarten De Bouw

Voor haar nieuwe single Reason had Selah Sue (25) een opmerkelijke inspiratiebron: haar rol als stiefmoeder, want haar vriend heeft twee kindjes. “De hele dag in bed liggen is geen optie meer.”

“Kijk naar haar en vertel haar wat ze moet doen. Zodat ze opnieuw kan leven, zodat ze niet langer treurig is.” Zo klinkt het – vrij vertaald – in Reason, de nieuwe single van Selah Sue die gisteren uitkwam. Het is een smeekbede van de 25-jarige Leuvense singer-songwriter aan ‘de Rede’ om haar bij te staan.

Maar Reason is meer dan een abstracte reflectie op het leven. Sanne Putseys, zoals Selah Sue eigenlijk heet, laat in het nummer in haar ziel kijken. Dat ze is gekneed door het toeren, waar ze verantwoordelijk is voor mensen die soms twintig jaar ouder zijn dan zij. En opmerkelijker: inspiratie voor het liedje puurde ze uit haar rol als stiefmoeder. Want haar vriend en tevens haar keyboardspeler, met wie ze al een tijdje samen is, heeft al twee kindjes. “De hele dag in bed liggen is dus geen optie meer”, klinkt het.

Reason is de tweede single – na Alive – uit de gelijknamige plaat, die eind volgende maand verschijnt. Het album belooft alvast ‘akoestische ballades, uitstapjes naar disco uit de jaren tachtig en een liefdesverklaring aan hiphop en triphop’.

MEEST RECENT