Parket start onderzoek naar verdwenen Antwerpse makelaar

Han Coppens Foto: BERT DE DEKEN

Parket start onderzoek naar verdwenen Antwerpse makelaar

Print
Turnhout / Mortsel -

Beleggingsmakelaar Han Coppens, met kantoren in Mortsel en Turnhout, lijkt spoorloos te zijn verdwenen. Voor zeker honderden, mogelijk enkele duizenden beleggers, dreigt een financiële strop. Het parket is een opsporingsonderzoek gestart.

Han Coppens leidde drie bedrijven – Arlis Investments, A.I.K. Investment group en Confidential Investments. De twee kantoren zijn al een tijd dicht en één directe medewerker, verschillende cliënten en meerdere mensen uit de sector getuigen anoniem dat ze hem sinds een tiental dagen op geen enkele manier kunnen bereiken. Eén cliënt zegt dat zijn kapitaal onlangs plots geslonken bleek van 1,8 miljoen tot 70.000 euro, een tweede heeft bij de politie van Mortsel klacht ingediend, een derde wil naar het gerecht stappen om zijn belegging van 225.000 euro terug te eisen.

Coppens verkocht onder meer de producten van het bedrijf Aristophil, dat eind 2014 frauduleus failliet ging. Hij was ook gespecialiseerd in Tak 23-producten, die erg riskant kunnen zijn. Een collega-makelaar zegt dat Coppens, die tot voor kort nog in het bestuur zat van voetbalclub KV Turnhout, ook piramidetactieken toepaste. Coppens zelf claimde in 2013 dat hij al vierduizend klanten had over heel Vlaanderen.

Het parket van Antwerpen is een opsporingsonderzoek gestart en bevestigt dat er een klacht werd ingediend tegen Coppens wegens oplichting en misbruik van vertrouwen. Het parket heeft geen kennis van andere opsporings- of gerechtelijke onderzoeken tegen Han Coppens.

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen

Nu in het nieuws