Doe samen met uw krant mee aan Dagen Zonder Vlees

Enkele van de redactieleden die vanaf morgen minder vlees en vis eten. Foto: joris herregods

Doe samen met uw krant mee aan Dagen Zonder Vlees

Print

Meer dan 28.000 Vlamingen kiezen ervoor om deze vasten minder vlees te eten. Ook de redactie van uw krant doet mee aan Dagen Zonder Vlees. Liefst 51 redactieleden schreven zich al in. “Het doet deugd zoveel respons te krijgen”, zegt eindredacteur en initiatiefnemer Sam Valkenborgh.

De campagne Dagen Zonder Vlees loopt al sinds 2011, maar dit jaar is er voor het eerst een competitie tussen groepen. De nieuwe aanpak werkt: nog nooit schreven zoveel mensen zich in.

Ook heel wat medewerkers van Gazet van Antwerpen zullen de komende weken wat minder koteletten en kippenbouten eten. “Het is eigenlijk vrij snel gegaan. Ik stuurde een mailtje en zo ging de bal aan het rollen”, zegt Valkenborgh, die Dagen Zonder Vlees een tof initiatief vindt.

“Niemand wijst je met de vinger. Het is ook niet zo dat je effectief veertig dagen geen vlees mag eten. De bedoeling is dat je in die periode probeert minder vlees of vis te eten. Dat laagdrempelige spreekt mensen duidelijk aan.”

“Onze vleesconsumptie ligt veel te hoog, dat is niet vol te houden. Ik hoop dat collega’s meer gaan nadenken over de milieu-impact van hun eten. Vlees eten is nu eenmaal slechter voor het milieu dan vegetarisch eten”, zegt Valkenborgh, die zelf vegetariër is.

“Ik snap dat het niet eenvoudig is om opeens geen of minder vlees te eten. Ik ben ook opgegroeid met een bord vol aardappelen, groenten en vlees. Een deel van die ‘driehoek’ wegnemen, vergt creativiteit en ervaring, maar ik wil mijn principes zeker niet opdringen.”

Info: www.dagenzondervlees.be

BV's steunen actie

Veertig bekende Vlamingen steunen Dagen Zonder Vlees. Onder hen:

  • Warre Borgmans
  • Joy Anna Thielemans
  • Marieke Dilles
  • Dixie Dansercoer
  • Cath Luyten
  • Wouter Torfs
  • Hans Herbots

Doe zelf ook mee aan Dagen Zonder Vlees en sluit u aan bij onze Gazet van Antwerpen-groep:

Nu in het nieuws