© BELGA

Man opgepakt voor kasteelmoord op Stijn Saelens

In Nederland is een man opgepakt die mogelijk de tweede uitvoerder is van de moord op kasteelheer Stijn Saelens. Het parket van Brugge bevestigt dat de man vorige week werd aangehouden en dat hij wordt beschuldigd van moord.

kidr

“Er is inderdaad een nieuwe verdachte opgepakt in Nederland. De arrestatie kadert in het dossier van de Kasteelmoord”, zegt procureur Frank Demeester. “Meer kunnen we daar eigenlijk niet over kwijt. We hebben afgesproken met de onderzoeksrechter om enkel dat mee te geven.” De Nederlander verzet zich volgens Focus WTV tegen zijn uitlevering aan ons land, DNA-onderzoek moet nu uitwijzen of hij iets te maken heeft met de moord op de kasteelheer op 31 januari 2012.

Twee huurmoordenaars

Voor de speurders was het al sinds het begin van het onderzoek duidelijk dat twee huurmoordenaars Stijn Saelens om het leven brachten in kasteel Carpentier in Wingene. Nederlander Ronnie van Bommel kon al snel geïdentificeerd worden, maar de Nederlandse drugscrimineel overleed voor de speurders hem konden ondervragen. De tweede uitvoerder bleef al die tijd onder de radar.

Mogelijk is de aanhouding in Nederland de doorbraak in het onderzoek. Twee weken geleden besliste de raadkamer in Brugge alvast om de verdachten in de zaak nog niet door te verwijzen naar het Hof van Assisen, omdat het onderzoek nog niet was afgerond. “Volgens de raadkamer in Brugge is het dossier nog niet volledig omwille van die zoektocht naar een mogelijke tweede uitvoerder van de moord. Het onderzoek naar de tweede dader zit in een stroomversnelling, daardoor worden nog geen verdachten verwezen naar de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Gent”, klonk het toen. Het parket ging in beroep tegen die beslissing, waardoor de zaak binnenkort voor de KI zal verschijnen.

Nu in het nieuws