© BELGA

Fouad Belkacem in beroep tegen twaalf jaar cel

Fouad Belkacem gaat in beroep tegen zijn veroordeling in het terrorismeproces. Dat bevestigt zijn advocaat Nabil Riffi aan onze redactie.

SaRe/JaTi

Het terrorismeproces van Sharia4Belgium krijgt dus een vervolg voor het hof van beroep in Antwerpen. Hoofdbeklaagde Fouad Belkacem, die vorige week tot 12 jaar cel en 30.000 euro boete werd veroordeeld als leider van een terroristische groep, heeft beslist om beroep aan te tekenen, meldt de regionale zender ATV.

Nu gaat zijn verdediging voor de vrijspraak. “We zien in het vonnis een aantal argumenten die interessant kunnen zijn om de vrijspraak te krijgen”, zegt Riffi.

“We hadden voor de rechtbank onder meer een technisch debat gevoerd over waarom Sharia4Belgium geen terroristische groep is en over de uitsluitingsgrond die volgens ons van toepassing is waardoor hij niet veroordeeld kon worden voor het plegen van terroristische misdrijven. Laten we zeggen dat we op die punten van mening verschillen met de benadering van de eerste rechter”, zegt meester Maes.

MEER OVER Terrorismeproces