© Photo News

Bonaventure wint in kwalificaties, Mestach en Van Uytvanck kennen opponenten Rio

Ysaline Bonaventure (WTA 203) heeft zich zaterdag geplaatst voor de tweede en laatste kwalificatieronde van het WTA-tennistoernooi van het Braziliaanse Rio de Janeiro (gravel/250.000 dollar). De 20-jarige heeft zich wel niet op de hoofdtabel kunnen plaatsen. In de tweede en laatste kwalificatieronde moest de 20-jarige Luikse met 6-3, 3-6 en 6-1 de duimen leggen voor de Roemeense Ana Bogdan (WTA-202).

De als zevende geplaatste Bonaventure klopte in de eerste kwalificatieronde de Braziliaanse thuisspeelster Laura Pigossi (WTA 376) met 6-4 en 6-3. Wil onze landgenote naar de hoofdtabel, moet ze nu voorbij de Roemeense Ana Bogdan (WTA 202).

Met An-Sophie Mestach (WTA 106) en Alison Van Uytvanck (WTA 103) staan er sowieso al twee Belgische meisjes op de hoofdtabel. Mestach botst in de eerste ronde op het zevende reekshoofd, de Sloveense Polona Hercog (WTA 76), Van Uytvanck moet de baan op tegen de als zesde geplaatste Slovaakse Anna Schmiedlova (WTA 75).

De Belgische tandem moet zondag op de Diamond Games in het Antwerpse Sportpaleis wel eerst nog aan de bak in de finale van het dubbelspel. Daarin komen ze uit tegen de Spaanse topreekshoofden Anabel Medina Garrigues en Arantxa Parra Santonja.