© Sven Van Haezendonck

© Google Earth

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bewoners Stuivenberg kijken mee uit naar inbrekers

Het eerste buurtinformatienetwerk (BIN) in Mechelen is vanaf 1 maart een feit. Een kleine tachtig bewoners uit de wijk Stuivenberg zullen vanaf dan mee een oogje in het zeil houden en verdachte zaken melden aan de politie.

Sven Van Haezendonck

Bijna dagelijks voert de lokale politie Mechelen-Willebroek acties om inbraken te voorkomen, om rondtrekkende of lokale bendes in kaart te brengen, of om daders op heterdaad te betrappen. Tips van alerte burgers zijn meer dan welkom.

In de wijk Stuivenberg wordt de samenwerking tussen burger en politie vanaf volgende maand versterkt in een BIN. De overeenkomst werd zondagmorgen ondertekend. “Het gaat om een proefproject waar 74 bewoners uit de wijk aan deelnemen”, zegt gemeenteraadslid Danielle Van Neck (N-VA). Toen zij nog in de buurt woonde, gaf ze de aanzet om met zo’n netwerk te starten.

Burgers die zich aansluiten bij een buurtinformatienetwerk krijgen van de politie berichten over feiten of fenomenen die zich in hun buurt of de stad voordoen. “Als een van de bewoners dan iets verdacht opmerkt, kan hij contact opnemen met onze meldkamer”, vertelt commissaris Ellen Van den Broeck.

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio