© Marc Aerts

© Marc Aerts

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Erevoorzitter Racing Mechelen begraven

In de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk is zaterdag afscheid genomen van Alfons Rooms. De erevoorzitter van Racing Mechelen en voormalig topman bij DuPont de Nemours overleed vorig weekend op 81-jarige leeftijd.

Sven Van Haezendonck

Rooms was twaalf jaar voorzitter van de voetbalclub, van 1988 tot 2000. Toen nog in eerste klasse, maar wel op een moment dat Pauwels Trafo net had afgehaakt als sponsor. Toevallig net ook in de periode dat rivaal KV Mechelen de Belgische beker, de Europacup en de landstitel veroverd en sponsors vinden, bleek geen sinecure. Maar Rooms, die zette door.

Samen met zijn echtgenote Esther Glorie woonde hij ook na zijn afscheid de meeste thuiswedstrijden van de noodlijdende tweedeklasser bij en de huidige malaise baarde hem zorgen.

Racing-supporters zijn Rooms dankbaar voor de jaren onder zijn voorzitterschap. Een flinke delegatie woonde de uitvaart gisteren bij. Tijdens de avond van de bijzondere algemene vergadering afgelopen donderdag werd voor de erevoorzitter nog een minuut stilte gehouden. Ook de gelijkmaker tegen WS Brussel vorig weekend werd opgedragen aan Fons Rooms.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio