© Gemeente Essen

Grootste carnavalstoet der Noorderkempen trekt door Essense straten

Vandaag trekt de jaarlijkse carnavalstoet door Essen. Pret en plezier verzekerd. Maar voor de gemeente Essen betekent de feestperiode ook wel werken, nadarhekken plaatsen, waken over de veiligheid van de feestvierders en het achteraf opkuisen van de feestpret.

Margo Tilborghs

"Vooral het opruimen van de vele kilo’s confetti, snippers,... in onze straten is een lastige karwei, zelfs met een veegwagen", klinkt het bij de gemeente. "Bovendien is het belastend voor ons milieu, onze rioleringen en dergelijke. Het bestuur vraagt alle feestvierders om karig om te springen met confetti. Je helpt er jezelf, je woonomgeving én onze opruimdiensten mee."

De stoet start om 13.45 met een reclamestoet, gevolgd door de grootste carnavalstoet der Noorderkempen. De omloop start aan de Spoorwegstraat en gaat verder langs de Stationsstraat, Nieuwstraat, Heuvelplein en Kapelstraat.

Om 20u gaat het carnavalbal van start. De inkom bedraagt 4 euro.

Maandag is er een feestnamiddag voorzien voor jong en oud met Margriet Hermans, Ambidance en Dennie Damaro. Vanaf 13.30u kan u hiervoor terecht in de Heuvelhal in de Kapelstraat.

Dinsdag om 13.30u worden alle kinderen verwacht voor het kindercarnavalbal. Om 20u vindt het sluitingsbal plaats.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio