© p

© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

PROXIMUS LEAGUE. Strijd om derde plaats eindigt onbeslist, Eupen wint

Seraing en Lommel United hebben de punten gedeeld in een doelpuntenrijke wedstrijd. Het werd 3-3. Onderin deed Patro Eisden een goede zaak, het won met 1-3 van Racing Mechelen. Eupen heeft de kloof met leider Sint-Truiden in tweede klasse weer verkleind tot acht punten.

vml

Seraing begon het best aan de wedstrijd. Na 13 minuten kreeg het een penalty, die Gregory Dufer omzette: 1-0. Lang kon de thuisploeg niet van die voorsprong genieten, want in de 22e minuut was daar al Trossard, die de bordjes op 1-1 hing. Op het halfuur werd het 2-1 via Stevance, maar opnieuw kon Lommel de achterstand ongedaan maken, ditmaal via Regales.

Na de koffie kwamen de bezoekers uit Lommel zowaar op voorsprong, via Jason Adesanya, maar Kehli zorgde er toch nog voor dat de wedstrijd op 3-3 eindigde.

Nadat STVV vrijdag al won van Antwerp (0-2), won vandaag ook naaste achtervolger Eupen zijn wedstrijd. Het werd een logische 4-1-zege tegen rode lantaarn Woluwe-Zaventem.

OH Leuven won eveneens met ruime 4-0 cijfers van Roeselare, Dessel won met 2-1 van White Star en doet onderin haasje-over met de Brusselse club.

Uitslagen:

VrijdagAalst - Heist 1-0Antwerp - Sint-Truiden 0-2

Zaterdag Dessel Sport - White Star 2-1Eupen - Woluwe-Zaventem 4-1Tubeke - Geel 0-3Bergen - Virton 4-0OH Leuven - Roeselare 4-0

ZondagRacing Mechelen - Patro Eisden 1-3Seraing - Lommel United 3-3

Bekijk hier de stand

MEER OVER VOETBAL