© FRBE

© FRBE

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Britta’s moeder na veroordeling Tijl: “Niets gehad aan deze twee weken”

Tijl Teckmans werd donderdagavond door de assisenjury in Antwerpen schuldig bevonden aan doodslag op Britta Cloetens. Toch is Britta’s moeder Karin Tack ontgoocheld over het verloop van het proces. “Ik had verwacht dat er antwoorden op mijn vragen zouden komen, maar ik ben niets te weten gekomen.”

(dvd)

“Ik had vooral gehoopt om Britta eventueel nog een plaats te kunnen geven, maar Tijl Teckmans heeft niets prijsgegeven. In dat opzicht zijn dit voor mij twee nutteloze en moeilijke weken geweest.”

Gevoelens

Het liefst van al was Karin niet gekomen. “Het was moeilijk. Vooral wanneer mijn familie kwam getuigen over Britta. Wij hebben niet de gewoonte om met onze gevoelens te koop te lopen, Britta ook niet trouwens. Maar thuis kwamen de emoties boven. Als ik er nu op terugkijk, dan denk ik: ik was liever twee weken gaan werken. Tijl Teckmans liet nooit de achterkant van zijn tong zien. Ik weet nu even weinig over wat er met mijn dochter is gebeurd of waar ze zou kunnen zijn als twee weken geleden. Maar ik ben het aan Britta verschuldigd om haar eer te verdedigen en daarom vond ik het van enorm belang om elke dag van het proces bij te wonen.”

Strafmaat

De strafmaat die vandaag wordt bepaald, houdt Karin niet echt bezig. “Hoe lang hij ook moet zitten, het brengt Britta niet terug.”MEER OVER Assisenzaak Britta Cloetens

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio