Meer dan 400 doden in India door golf van Mexicaanse griep

Foto: AFP

Meer dan 400 doden in India door golf van Mexicaanse griep

Print

In India zijn sinds het begin van het jaar al meer dan 400 mensen het slachtoffer geworden van de Mexicaanse griep. Die

griep heet officieel Nieuwe Influenza A en werd aanvankelijk ook wel varkensgriep genoemd, omdat in Canada en de VS in eerste instantie werd gedacht dat het virus afkomstig was van varkens (swine flu). Donderdag bezweek een Zwitserse toeriste aan het H1N1-virus. Ze was op vakantie in de populaire toeristische trekpleister Jodhpur in Rajasthan. Dat zei haar behandelende arts Dipal Varma. In enkele deelstaten werden de gezondheidsdiensten al gealarmeerd.

Het Duitse Robert Koch-Instituut daarentegen zwakte het nieuws wat af. ‘Dit is niet verrassend of bijzonder’, zei woordvoerster Susanne Glasmacher. De Mexicaanse griep is intussen een seizoensgebonden griep, die zich niet van andere soorten Influenza onderscheidt.

Het Indiase ministerie van Gezondheid telde begin januari meer dan 5.000 bevestigde gevallen van de Mexicaanse griep, rond de 4.000 alleen al de voorbije twee weken. ‘Iedereen die ook maar een beetje snottert, moet zich laten testen’, zei regeringsleidster Vasundhara Raje van de deelstaat Rajasthan op de Indiase televisiezender NDTV.

Nu in het nieuws