© BELGA

Herstructurering bij Philips Turnhout bereikt ontwerpakkoord

Bij lampenfabrikant Philips in Turnhout hebben vakbonden en directie donderdag een ontwerpakkoord bereikt over de eind vorig jaar door de directie aangekondigde herstructurering. Toen raakte bekend dat, naast de al in oktober opgestarte vrijwillige vertrekregeling voor 70 werknemers, er nog eens 100 banen zouden verdwijnen. Aan die aantallen wordt in het akkoord niet geraakt, al moeten er volgens de christelijke vakbond LBC-NVK nog een aantal opties rond arbeidsherverdeling bekeken worden.

Bij het bedrijf vonden de afgelopen jaren al meerdere grote herstructureringen plaats. Garanties over de toekomst van Philips Lighting in Turnhout op lange termijn konden volgens LBC-NVK ook ditmaal niet gegeven worden. Het vorig jaar aangekondigde verzelfstandigen van de lichtdivisie blijft dan ook voor veel onzekerheid zorgen voor de na deze herstructurering nog zowat 1.000 werknemers.

“Beloftes over toekomstige investeringen of nieuwe producten zijn momenteel niet aan de orde, dat wisten we”, zegt LBC-NVK-secretaris Peggy Schuermans. “Toch hebben we naar ons gevoel een goed akkoord kunnen bereiken dat zoveel mogelijk garanties biedt.”

De arbeiders en bedienden van Philips Lighting krijgen donderdag nog het ontwerpakkoord gepresenteerd en mogen zich er vervolgens over uitspreken.

Nu in het nieuws