Supersnel naar parkeerplaats in stadscentrum

Print
Antwerpen -

Automobilisten zullen vanaf maart vlot hun weg vinden naar een plek in een parking. Ze worden ook langs werven geleid. Daar zorgt een nieuw systeem van parkeergeleiding voor. Dit gebeurt nu via borden, maar op termijn is de info ook beschikbaar op de smartphone.

De eerste palen van het parkeergeleidingssysteem zijn afgelopen weken geplaatst langs de Antwerpse wegen tussen Ring en Schelde. Vanaf komende maandag worden de borden op of aan de palen bevestigd. Heel het systeem wordt begin maart geactiveerd.

Bezoekers rijden dan vlot via de uitgestippelde P-routes naar één van de 12.170 parkeerplaatsen in de 34 parkings. Het gaat om 238 P-borden op 137 locaties.

“Met dit hypermoderne parkeergeleidingssysteem houden we Antwerpen bereikbaar”, zegt Koen Kennis (N-VA), schepen van Mobiliteit. “Het systeem doet dienst als een efficiënte parkeerhulp die het zoekverkeer drastisch zal doen dalen. Dat gaat toch om dertig procent van het autoverkeer in het stadscentrum. Daarnaast zal de parkeergeleiding het verkeer vlot door de stad leiden tijdens de geplande wegenwerken die in de loop van dit jaar opstarten.”

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Stad

MEEST RECENT