© Petra Urban

Carl Slabbaert: “Geen doodslag, maar moord”

Tijl Teckmans doodde Britta Cloetens met voorbedachten rade. Dat pleitte Carl Slabbaert woensdag in de assisenzaal. Volgens Slabbaert, die optreedt voor Britta’s halfzus Tess, had Teckmans genoeg tijd om terug te komen op zijn stappen en Britta niet te doden.

DVD

“Dat er een impact is geweest van het kofferdeksel, daar ben ik zeker van”, pleitte Carl. “We zijn er ook zeker van dat ze daarna is gevallen. Daarop zegt Teckmans dat Britta op slag dood was. Maar dat deel klopt niet. Hij zal wel degelijk de pols hebben gevoeld, máár, ze leefde nog. Dat bewees de wetsdokter hier. ‘Van zo’n een enkele klap kan je niet doorgaan’, zei die stellig. Tijl Teckmans handelde koelbloedig en hij had een motief. Hij wilde zijn gezin en werk niet verliezen. Andere geweldplegingen moeten de dood hebben veroorzaakt, zei de wetsdokter. Teckmans wist dat ze nog leefde en daarop heeft mij met voorbedachtheid besloten om het werk af te maken, want zijn werk en gezin wilde hij niet verliezen. Als ze nog leefde na de eerste slag, moet hij Britta vervolgens met voorbedachtheid gedood hebben.”

Slabbaert vroeg de voorzitter om donderdag een bijkomende vraag te stellen in verband met de voorbedachtheid.

Hij las ook een emotionele brief voor die Tess had geschreven voor haar halfzus. “Ik mis je, iedereen mist je hier”, klonk het. “Je was echt geweldig.”MEER OVER Assisenzaak Britta Cloetens

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio