Beklaagden en advocaten omsingeld op proces Sharia4Belgium

Print

Aan de ingang van het Antwerpse Justitiepaleis staat woensdagochtend een lange rij wachtenden die de uitspraak in het proces rond de organisatie Sharia4Belgium willen bijwonen. Ook de persbelangstelling is enorm: op de trappen van het gebouw verdringen maar liefst een vijftiental binnen- en buitenlandse cameraploegen en heel wat fotografen elkaar om een glimp op te vangen van arriverende beklaagden, advocaten zoals Kris Luyckx en Ergun Top en familieleden van beklaagden zoals Dimitri Bontinck.

Bontinck sprak nogmaals zijn hoop uit dat zijn zoon Jejoen vrijuit zou gaan. “Meester Luyckx gaat voor de vrijspraak en daar hopen wij natuurlijk op”, zei hij. “Zeker gezien het belang van mijn zoon als kroongetuige in deze zaak.”

Ook meester Luyckx zei uit te kijken naar “hoe de rechtbank het verhaal van mijn cliënt zal gebruiken om te oordelen over de schuld of onschuld van de anderen”.

Dat Jejoen Bontinck een belangrijke bijdrage aan de bewijsvoering leverde, is volgens Luyckx overduidelijk. “Dat blijkt ook onder meer uit het feit dat hij in een andere gevangenis zat dan de anderen en zelfs extra bescherming kreeg”, klonk het.

MEEST RECENT