© JVdP

© WAS

© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

1/4

“Een van Riks laatste woorden was Beerschot”

Voor tegenstanders was Rik Coppens een kwelling, voor Beerschotsupporters de Koning van hun Kiel, maar voor Denise Van Schil (75) was hij de man met wie zij meer dan vijftig jaar lief en leed deelde. Zaterdag krijgt Coppens een afscheidsdienst in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. “Pas na het weekend zal ik echt weten hoe hard ik hem mis”, zegt de weduwe.

Hoe beleeft u de emoties na het overlijden van Rik? Had u dit verwacht?

“Sinds de huldiging op 13 september 2014, toen Rik gevierd werd door de supporters op Het Kiel, wel. Ik waardeer enorm hoe hij herdacht wordt. Hij verdient dat. Hij zou op 29 april 85 jaar geworden zijn. Enkele dagen later is de competitie ten einde. Ik was van plan een groot feest te geven op Beerschot, voor Riks verjaardag, in combinatie met de titel. Helaas kan dat nu niet meer. Ik besef het waarschijnlijk allemaal nog niet goed, want het is nu zo druk. Na het weekend zal ik pas echt weten hoe erg ik hem zal missen.”

De laatste jaren woonde Rik weer de wedstrijden bij van Beerschot Wilrijk.

“Beerschot was zijn club, altijd. Op het laatst waren dat nog zijn enige woorden: Beerschot, Beerschot. Op reis kocht hij altijd een krant om te zien wat zijn club gedaan had. Omdat hij kwaad was op bepaalde bestuurslui heeft hij Het Kiel een tijdlang gemeden. Ten tijde van Herman Kesters en Jos Verhaegen kreeg hij geen abonnement meer. Net als Juan Lozano, waar hij altijd naast zat. Rik vond het niet kunnen dat hij moest bellen voor een vrijkaartje. Wat een verschil met de mensen van Beerschot Wilrijk. Ongelofelijk wat die voor ons deden en doen. We werden echt in de watten gelegd.”

Lees woensdag het volledige gesprek met Denise in Gazet van Antwerpen

Meer sportnieuws