© avt

Racing verhuist mogelijk naar De Nekker

De kans bestaat dat het noodlijdende Racing Mechelen naar De Nekker verhuist. Daarover zijn er blijkbaar reeds gesprekken geweest.

Sven Van Haezendonck

De provincie Antwerpen werkt aan een masterplan om heel het provinciaal sport- en recreatiedomein te renoveren. Daartoe behoren ook de voetbalvelden en de tribune, waarvoor Racing nu interesse zou hebben. De Antwerpse deputatie liet eerder al weten naar de stad te kijken om de opknapbeurt mee te financieren.

Stadion straks woonzone?

Voor Racing is er nu ook sprake van een partner. Dat is mogelijk International Building Organisation (IBO) uit Heffen. Het bouwbedrijf zou interesse hebben om de huidige terreinen van groenwit in de Oscar Van Kesbeeckstraat op te kopen, om ze om te vormen tot woonzone. Daarvoor is wel een wijziging van het gewestplan nodig, want het gebied is momenteel nog recreatiezone.

Enige redmiddel?

De mogelijke verkoop ligt wel extreem gevoelig bij de supporters. Hij zou voor de club wel een uitweg bieden voor het wegwerken van de schuldenberg, de redding en het behoud van stamnummer 24. Het project wordt donderdagavond naar verluidt op tafel gelegd tijdens de algemene vergadering van Racing. Een alternatief plan zou er niet zijn.

Lees ook: "Verhuizing Racing naar De Nekker niet aan de orde"

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS