Michael van Praag, Luis Figo, Ali bin al-Hussein en Sepp Blatter

Michael van Praag, Luis Figo, Ali bin al-Hussein en Sepp Blatter© AFP

Deze mannen nemen het officieel op tegen Blatter

De kiescommissie van de Wereldvoetbalbond FIFA heeft maandag bekendgemaakt dat er vier kandidaten officieel verkiesbaar zijn voor het voorzitterschap van de FIFA. Vrijdag 29 mei zullen de vertegenwoordigers van de 209 bij de FIFA aangesloten landen op het 65e FIFA-congres in het Zwitserse Zürich hun stem uitbrengen.

jvh

Nadat de Fransen Jérôme Champagne en David Ginola zich terugtrokken, bleven huidig voorzitter Joseph Blatter, de Nederlandse bondsvoorzitter Michael van Praag (die de steun van België geniet), de Jordaanse prins Ali bin al-Hussein (een van de FIFA-vicevoorzitters) en de Portugese voormalige Gouden Bal Luis Figo over. De kandidatuur van die vier werd maandag officieel goedgekeurd. De 78-jarige Blatter is, ondanks de vele schandalen rond zijn figuur, favoriet om zichzelf op te volgen. De Zwitser bekleedt de functie sinds 1998.

Naast Blatter beschikken de 39-jarige ‘prins Ali’ en de 67-jarige Van Praag over de sterkste dossiers. Luis Figo, 42 jaar, kan een fantastisch spelerspalmares voorleggen, maar mist op bestuursvlak ervaring.