© Belga

Ronde van Vlaanderen van start tot finish op televisie

Op 5 april hoeft u geen seconde te missen van de 99ste Ronde van Vlaanderen. Op de hoogdag van het Vlaamse wielrennen brengt de VRT Vlaanderens Mooiste, een organisatie van Flanders Classics, integraal op televisie.

jvh

Wielrennen op Sportwereld.be

De live-uitzending van Sporza begint al om 9u30 vanuit de studio in aankomstplaats Oudenaarde. Tot de officieuze start om 10.15u wordt er regelmatig geswitcht met startplaats Brugge voor interviews met de renners op het startpodium. Daarna hoeft u geen kilometer te missen: de VRT zendt de hele wedstrijd vervolgens integraal uit, tot de aankomst rond de klok van vijven.

Wouter Vandenhaute: 'Ook 2015 moet een grand cru-jaar worden'

Dat nieuws werd vanavond bekendgemaakt bij de voorstelling van de Flanders Classics 2015. '2014 was voor ons een schitterend jaar', vertelde organisator Wouter Vandenhaute. 'Het waren zes mooie wedstrijden, met even mooie winnaars. Maar 2015 moet ook een grand cru-jaar worden.'

Nu de prijzen in het veld bijna uitgedeeld zijn en het internationale wielerseizoen in warmere landen al op gang geschoten is, nadert ook de start van het Vlaamse voorjaar met rasse schreden. Op zaterdag 28 februari bijt de zeventigste editie van de Omloop Het Nieuwsblad de spits af. Daarna volgen nog Dwars door Vlaanderen (woensdag 25 maart), Gent-Wevelgem (zondag 29 maart), de Ronde van Vlaanderen (zondag 5 april), de Scheldeprijs (woensdag 8 april) en op woensdag 15 april de Brabantse Pijl als afsluiter. 'In liefst vijf van die zes koersen is er dit jaar een record mogelijk. Zo kan Philippe Gilbert voor de derde keer de Omloop winnen. De Nederlander Niki Terpstra mikt op een derde zege in Dwars door Vlaanderen, terwijl Tom Boonen een serieuze kandidaat is voor een vierde zege in Gent-Wevelgem. Boonen kan overigens, net als Fabian Cancellara, voor de vierde keer de Ronde van Vlaanderen winnen. Voor Cancellara zou het dan overigens ook de derde keer op rij zijn. In de Scheldeprijs jagen tot slot Mark Cavendish en Marcel Kittel op een vierde overwinning. Er is dus heel wat om naar uit te kijken', besloot Vandenhaute.