© Margo Tilborghs

Leerlingen Wilgenduin baten zelf frituur uit

De leerlingen van het zesde leerjaar van het buitengewoon lager onderwijs Wilgenduin in Kalmthout waren gisteren druk in de weer. Met hun Droomfabriek-project van Vlajo baten ze voor twee dagen een frituur uit. Voor alle kinderen van de school betekende dat geen boterhammen, maar frietjes in de refter.

Margo Tilborghs

De leerlingen van juf Astrid Daniels, leerkracht van klas L10 op school Wilgenduin voor buitengewoon lager onderwijs in Kalmthout, hadden er zin in. Gedurende twee dagen mogen ze een frituur uitbaten in de school. “Ik ben met mijn klas aan het werken rond het thema beroepen”, zegt juf Astrid. “Tijdens dit thema tracht ik hun ondernemingszin aan te wakkeren en zo zijn we op het idee gekomen om een frituur te openen. Met het project De Droomfabriek van Kids@Bizz, bouwen de leerlingen een businessplan op, dat ze daarna in realiteit omzetten. Aan de hand van een aantal stappen moeten ze een mini-onderneming starten.”

“Onze frituur is vandaag en morgen geopend voor de leerlingen, leerkrachten en onze ouders”, zeggen de kinderen. ’s Middags tussen 12u en 13.30u kunnen ze frietjes komen eten. Dinsdagavond is onze frituur geopend voor de ouders.”

Lees het hele verhaal in uw krant van dinsdag, editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio