© Marin Baetens

Nieuw traject voor de bussen 90, 91, 92.

Vanaf februari rijden de bussen de hele Fruithoflaan af, daardoor worden de haltes Berchemboslaan en Berchemstadionstraat afgeschaft en rijden er geen bussen meer door de Veldekens.

Marin Baetens

Ter hoogte van de huisnummers 7, 33, en 99 (rijrichting station) en van de nummers 112, 72 en 26 werden paaltjes geplaatst op de bestaande parkeerplaatsen om de haltes te markeren. Voor het huisnummer 26 werden wel paaltjes geplaatst maar de borden die de halte aangeven staan nog steeds voor het huisnummer 8 . Door het plaatsen van die paaltjes verdwijnen ook 2 parkeerplaatsen voor gehandicapten ( voor nr 7 en nr 26 ).

Deze nieuwe regeling valt niet in goede aarde bij Carine Iliaens, centrumcoördinator van het gloednieuwe dienstencentrum De Veldekens . De nieuwe bewoners (senioren) moeten nu een heel eind verder marcheren om gebruik te kunnen maken van het openbaar vervoer . Ook de wekelijkse markt aan de Filip Williotstraat wordt voor een aantal mensen moeilijker bereikbaar.

In het verleden werd verscheidene malen de suggestie overgemaakt aan de Lijn om niet alle drie de buslijnen langs dezelfde weg te laten rijden. Met 1 bus over het andere traject kunnen zowel de Veldekens als de Fruithoflaan bediend worden.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio