© Photo News

Moordenaar ontmaskerd door selfie op Snapchat

Een Amerikaanse tiener is aangehouden voor de moord op een van zijn klasgenoten. De politie kwam hem op het spoor toen hij voor een Snapchat-selfie poseerde bij het lichaam van het slachtoffer.

Guy Stevens

Een verstandige zet was het niet van de 16-jarige Maxwell Marion Morton toen hij een selfie naar enkele vrienden rondstuurde waarop hij fier poseerde naast het lichaam van Ryan Mangan. Hij had zijn klasgenoot net door het hoofd geschoten met zijn pistool en vond een foto dan een fijne manier om stoer te doen.

Het was een klasgenoot van Morton die alarm sloeg. Hij nam een screenshot van de foto en toonde die aan zijn moeder, die meteen de politie van Pittsburgh belde. De agenten arresteerden Morton meteen. De 16-jarige, die ook nog ‘Ik zei toch dat ik de schuiven leeggemaakt had’ en ‘Ryan was niet de laatste’ sms’te naar vrienden, bekende de feiten.

De foto van Morton was van cruciaal belang voor de agenten. ‘We kregen een kopie van de foto waarop het slachtoffer in de zetel zit met een duidelijke schotwonde in het gezicht. Er staat ook een zwarte man op die een selfie neemt, met zijn hoofd naar de camera en het slachtoffer achter hem. Bovendien stond er Maxwell bovenaan de foto.’