© MARC GOYVAERTS/GMAX AGENCY

-

Supporters lopen storm voor bekerfinale volleybal in Sportpaleis

Het ziet ernaar uit dat de bekerfinales in het volleybal zaterdag 21 februari voor een vol Sportpaleis zullen gespeeld worden. Maandag meldden de organisatoren op een persconferentie dat de kaap van 13.000 verkochte tickets overschreden was.

Ongeveer 45 procent van de toegangskaarten werden door de deelnemende clubs afgenomen: 21 procent door Antwerpen, 16 procent door Asse-Lennik, 4,4 procent door Asterix Kieldrecht en 3,7 procent door VDK Gent. De vrouwenfinales tussen Kieldrecht en Gent start om 17u00, de mannenfinale tussen Antwerpen en Asse-Lennik om 20u30. Antwerpen en Kieldrecht zijn de titelverdedigers.

De coaches van zijn erover eens dat het wel eens erg boeiende wedstrijden konden worden ook. Bij de mannen is het de eerste keer in twintig jaar dat er een finale gespeeld wordt zonder Roeselare of Maaseik. “De kortste weg om een prijs te halen, is de beker winnen en daar gaan we dan ook voor,” klonk het overtuigend bij Lennik-coach Johan Devoghel. “Misschien zitten we voor de structuur van de club voor op ons schema, maar daar kijken we niet naar. Het wordt gewoon ‘kicken’ in het Sportpaleis en dat deze twee ploegen de bekerfinale spelen, wijst gewoon op een nivellering van het Belgisch clubvolley.”

“Genieten, zorgen voor propaganda voor het volley, bewuster dan vorig jaar toeleven naar die finale, hoewel de opeenvolging van matchen mentaal en fysiek belastend wordt, maar daarvoor doen we het,” verklaarde Kris Tanghe, coach van Antwerpen. “Plus de uitdaging voor deze twee ploegen om ook de komende jaren aan de top te blijven.”

“Wij kenden een moeilijke start van het seizoen, maar nu zijn we geëvolueerd, staan op de derde plaats en klopten Kieldrecht onlangs in de competitie met 3-2,” aldus Gent-coach Jonathan De Henau.

“Wij staan voor het 15e jaar op rij in de finale en qua uitstraling krijgt de bekerfinale meer gewicht en uitstraling,” vindt Gert Vande Broek, coach van Kieldrecht. “Qua ploeg zitten wij in een opleidingsproject en onze meisjes - met een gemiddelde leeftijd van 19,3 jaar - moeten leren omgaan met spelen in een grote zaal als het Sportpaleis. Intussen is het dossier binnen om in Beveren een zaal te bouwen, waarin we in alle Europese competities kunnen uitkomen.”

Tussen de vrouwenfinale en de mannenfinale staat er nog een BV-match geprogrammeerd. Kris Wauters van Clouseau verzamelde een leuk deelnemersveld met als niet-sporters: broer Koen Wauters, Eric Van Looy, Natalia, Bart De Pauw, Saartje Vandendriessche, Maarten Van Gramberen en Kris zelf. Zij nemen het op tegen een ploeg (ex)-sporters met Kim Gevaert, Niels Albert, Tia Hellebaut, Fred Deburghgraeve, Laurens Vanthoor, Gert Verheyen en Geert De Vlieger. Als coaches fungeren Gert Vande Broek en Dominique Baeyens.