© evdw

Sociale kruidenier verlaagt prijzen

Sociale kruidenier De Molen heeft er bijna één werkjaar opzitten. De Molen besliste om de prijzen voor de klanten te verminderen met nog eens vijf procent. Daarvoor konden de klanten van de sociale kruidenier al rekenen op een reductie van vijftien procent.

EVDW

“Met onze sociale kruidenier willen we een schakel zijn in de strijd tegen armoede. Daarom verlaagden we de prijzen voor de klanten. Nu bieden we basisproducten als melk, water, brood, eieren en verse groenten en fruit aan tegen gemiddeld twintig procent onder de winkelprijs. Het verschil moeten we bijpassen via sponsoring”, legt Karel Mennes uit.

Op basis van het gezinsinkomen bepaalt het OCMW of mensen al dan niet in aanmerking komen om aankopen te doen in de Stabroekse sociale kruidenier. “Na bijna één jaar werking bouwden we een vast cliënteel op van ongeveer twintig mensen. Niet iedereen komt naar De Molen. Er zijn ook klanten die slecht te been zijn en niet tot hier geraken. Voor hen worden de goederen aan huis geleverd. De top vijf van meest gekochte producten in het eerste werkjaar zijn eieren, vruchtenfrisdrank, volle melk, plat water en vuilniszakken.”

Sociale kruidenier De Molen, Kleine Molenweg 18. Elke donderdag van 13u30 tot 17u.

Lees het volledige artikel dinsdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio